2013

 
 

Festplats har funnits på Visingsö sedan förra seklets början om än på flera olika platser. På 1980 -talet flyttades festplatsen från Boklunden till Eklunden alldeles nere vid hamnen. Under flera år drevs parken av VAIS (idrottsföreningen på ön) och föreningen Fest i Grevskapet tog över driften den första januari 2004.


Vi har haft väldigt trevliga kvällar där på Eklunden med artister, som vi delat med de stora scenerna här i Sverige. Jag kan bara nämna några så att ni förstår vilken dignitet det varit på framträdandena på ön, Lill-Babs, Eldkvarn, Pugh -69 turnén, Peps Persson, Torsson, Mats Ronander & Stockholm Stoner, Roffe Wikström, Nationalteatern, The Boppers……. Ja ni ser själva att har ni inte varit där så har ni missat en hel del.


Efter stor vånda beslutade föreningen att överlåta festplatsen Eklunden till krafter, som vet vad som fungerar på Visingsö. Så från och med den första januari 2013 drivs festplatsen av närliggande Leklandet, vi önskar de nya ägarna av denna trevliga och alldeles makalösa festplats lycka till.

 

Eklunden